dimecres, 7 d’agost del 2013

EL MEU PRIMER TRIATLÓ, TRIATLÓ D'ALCÀSSER

Pensat i fet vaig enviar un correu als organitzadors de la prova, Trivoltors Alcàsser, i els vaig preguntar si hi havia una plaça per a poder disputar-lo ja que no en quedaven; prompte em contestaren afirmativament. No tenía mono de triatló i gràcies a Artur Cunyat el vaig tindre inmediatament.
Sabia que el meu fort era la bici i córrer, la natació era el que més por em feia, però com era a la piscina municipal d'Alcàsser, em donava certa tranquilitat.
Allí el bon rotllo era brutal, damunt es el triatló més antic de la Comunitat amb la seua 28a edició. Primer eixien les dones i els homes que tardaven més de 20' en fer els 700 mts. de natació, els demés preniem l'eixida a la piscina gran després d'un quart d'hora aprox. Doncs eren 700 mts-31km bici-9km a peu, tot un repte!
Fins avuí no hi han classificacions, però faré els comentaris segons la meva apreciació. Vaig surtir de la piscina i tant sols quedavem uns 7 o 8 nadadors, els quals no haviem completat les 20 piscines encara, erem un total de 90 participants. Vaig agafar la bici amb la idea de remuntar i sabent que es podia fer drafting i molts s'aprofitarien del bon ritme que prompte vaig ficar. Per davant 31 km i 6 voltes a un circuit amb moltes curves, propici per a mi. Duia una mitjana de 37 km/h i havia avançat entre 50 i 60 corredors, però l'esforç a la piscina es traduia en calambres a les cames, que em van fer aguantar el ritme i mantindrem en un grup un tant nombrós.
Una vegada havia pres el "gel" i em recuperava, em vaig ficar a tirar del grup a 40 km/h, ja que no podia surtir d'ell amb una arrancada, pels calambres que em sacudien de seguida. En la zona de curves ja havia despegat del grup, la veritat que la experiència al cx m'ajuda tecnicament i aplegue en solitari a la següent transcició. Surt a córrer, tinc 9 km per davant i els calambres no desapareixen fins el km 2, d'ací en davant avance algunes dones i homes, en total uns 15 o 16 participants, però practicament en els 9 km només no sóc capaç de baixar dels 4'30'' el km.
A falta de vore els resultats, molt satisfet en el meu primer triatló, molt agraït a Artur i al meu germà Adri que m'han ajudat a complir en aquesta nova aventura i també d'haver competit amb una Olímpica del triatló com és Aida Bellver.

dimarts, 6 d’agost del 2013

VOLTA A PEU A LA PLATJA DE TAVERNES

I com de costum, aquests cursa una de les que et marques al calendari com a important, la he disputat després (un altra vegada) de passar la nit a les festes de Benifairó, i açó, dic jo, al final passa factura.
La novetat enguany era disputar-la a les 21 h, però en compte de patir menys calor resulta que a aquestes hores l'aire para per complet i es transforma en una autèntica sauna.
En aquesta cursa et contamines de l'esperit racing en la eixida i sempre la gent ix escopetada, i clar jo no vaig a quedarme enrerre. Una autèntica errada tinguent en compte la calor que ens faria encavant. No em notava que anava en soltura i el que si notava es que la gent del club de Tavernes estaba supermotivada a fer molt bones marques, i aixó es notà des del principi. El nivell dels primers 150 corredors era espectacular i major que l'any passat, la prova està en que vaig fer uns 10'' menys que al 2012 i he repetit la mateixa posició, el 99 de 1300 corredors.
El que no supera ningu a aquesta Volta es l'ambient en tot el recorregut, la millor de tota la Comunitat, sense cap dubte.

VOLTA A PEU A BENIFAIRÓ

Després que l'any passat no es poguera celebrar aquests cursa, ja tot un clàssic, enguany ha sigut el primer any que s'ha fet amb ajuda del xip, la qual cosa li dona més categoria. Un gran esforç per part dels membres del GEMB, que no s'ha vist recompensat amb afluència de runners, al final un total de 180 acabaren la cursa.
Pel que fa a la cursa i després d'haver vetlat tota la nit a les disfresses de Simat, l'afrontava amb la intenció de baixar de 3'52'' el km. El circuit era totalmente nou i més urbà, la qual cosa el feia més espectacular, però més lent.
Vaig amb confiança, prompte ens destacarem del grup principal i començarem a córrer quasi completament sols i distanciats entre nosaltres, a mes la motivació era extra. No vaig poder agafar practicament cap rebufo i al km 6 ja anava per dalt de 3'50'' el km, venia la part més dura.
Efectivament, dur, perquè era un camí molt virat, que et trencava el ritme i on no corría l'aire. Ací, es on m'agafà Oscar que duia un ritme més bo que el meu, fins ací anavem entre els 15 primers de la Volta. Després vaig ser absorbit per una grupeta de 4 corredors que venien molt forts i on només Oscar va poder-los aguantar el ritme.
Al remat entre el 20 a 3'54'' el km i amb trofeu com a primer local.

dijous, 1 d’agost del 2013

VOLTA A PEU A SIMAT

Per tercer any consecutiu realitze aquesta cursa i enguany l'afluéncia de participants i el recorregut han sigut de 10.
Calia baixar el temps de 3'58'' el km i afortunadament ho he aconsegut, encara que el primep km ha sigut lentíssim. Despres tocava millorar els parcials, i tal vegada hem anat massa rapids, ja que hem fet algun km a 3'40'', he dit hem fet, perque anava en una grupeta de Tavernes.
Conforme pasen els km's em despegue i navegue assoles durant els próxims 3 km's i entrem altra vegada a Simat, on ens reagrupem per al sprint final per completar els 7 km dels que constava la prova. Una cursa molt explosiva amb un poc de desnivell i un tant complicada en l'eixida per la gran quantitat de gent i alguns passos estrets.
Acabe el 65, 24 senior a 3'54''. No aconseguixc rebaixar la meua marca personal en 7k, però millore molt respecte a lany passat.