dimarts, 25 de juny del 2013

A LA LLUNA DE LA MAR

Per primera vegada afrontava una cursa running per l'arena de la platja, tot un repte amenitzat pel club de córrer Xeraco i el xiringuito Sol i Lluna.
En aquesta cursa contava també amb la participació d'amics i família com es habitual, a més de Nuri, Joana i Ricard que s'estrenaven, a la meta ens esperaven Miri i Vicent que al final no s'han animat a participar.


Després de calfar i matar un poc els nervis, l'eixida era al costat del Sol i Lluna per l'arena, ens esperaven 7'4 km, 5 d'ells per asfalt i la resta a vora mar. Em situe bé, i ixc dels 4 primers a l'asfalt, on no em superarien només que 2 o 3 corredors, i crec que en sobrepasse a 2 o 3 més. Tal vegada mantinc un ritme massa fort, com mai, a 3'45'' durant els 5 km d'asfalt amb una sensació estranya al córrer de nit, sense percebre la velocitat i ritme que portes, de vegades perguent la concentració per la foscor.
Entre a l'arena en 5ª o 6ª posició, però ve el calvari, ja que durant els 2'4 km que faltaven perc ritme i soc sobrepassat per 3 corredors, marcant parcials al voltant de 4'30'', l'arena es molt dura!
Ja veig més a prop la línea d'arribada en forma d'arc de meta i crono amb llums roiges, són la única referència a part del quad de la policia local, que va amb el primer a uns 500 mts de mi.
Aplegue més o menys 8é d'uns 200 participants amb un temps de 29'45'', més o menys, perque no hi havia xip ni classificacions i la gent de l'organització m'ho va dir, a 1'45'' del primer, no està gens mal! Entre els 15 primers i molt a prop de mi entrava el meu cosí Loren que cada dia va més ràpid! Després Carles que també faria entre els 20 primers, que cracks!
Nuri i Joana acabaren la cursa molt bé per a ser la primera, ja que darrere d'elles entrà molta gent.

dilluns, 17 de juny del 2013

VOLTA A PEU A BENISSA. FINAL CIRCUIT DE LA MARINA

Podriem dir trail de Benissa, per la seua duresa. Molta calor per a despedir el circuit del 2013, i un recorregut modificat, tal vegada massa extrem pel que fa al desnivell i que no es propi d'una cursa popular, sempre des del punt de vista constructiu.
En un principi anava mentalitzat de que a aquesta cursa era molt dificil baixar de 4' el km i l'objectiu era baixar de 4'07'' que vaig fer l'any passat. Després de fer una primera volta al poble realment dura, ens dirigiem cap a Senija primer amb un tram de baixada i després una pujada suau però constant fins aquesta localitat. Fins el moment anava a 3'59'' el km, sabia que estava anant massa ràpid. Després a la tornada cap a Benissa ho vaig pagar, ja que el cansanci i els rampons que quedaven em durien a marcar un temps en meta de 40'21'' a 4'10'' el km, no massa bona marca, però tinguent en compte que tots els altres participants també notaren la duresa de la prova i no feren uns temps en consonància al que normalment fan. El 82 d'uns 1200 participants, realment rebentat, però satisfet ja que abarque quasi el top-40 de la general i acabe el 42, superant gent que mai pensaria que els podria superar.
En comparació a l'any passat que vaig acabar el 67, enguany ha hagut un bot de qualitat i poc a poc vaig trobant un estil d'entrenament més individualtzat i més acord al meu físic, temps i llimitacions.

Resum del Circuit:

Verger pos.144
Teulada pos. 105
Pego pos. 88
Pedreguer pos. 99
Ondara pos. 73
Calp pos. 98
Benissa pos. 82

Per altra banda, no anava assoles a Benissa, també feren una cursa molt bona Loren i Carlos que entraren apenes a 2' de mi, entre els 150 primers, bravo!


I per a mi, el meu ídol, Adri, que va fer una cursa memorable fent la seua segon millor marca personal, acabant el 7é dels juvenils i 11é a la general del circuit, on hi havia més nivell que mai. Ara campió, l'any que ve als sèniors a donar-ho tot!!!



dimarts, 11 de juny del 2013

VOLTA A PEU A CALP. CIRCUIT DE LA MARINA

Enguany la primera vegada que es corria a Calp dins del circuit, amb una cursa a "priori" plana, però que no deixà indiferent a ningú.

Comence parlant d'un crack, el meu germà. Ja són setmanes les que porta estudiant i practicament no està entrenant, però li ha sobrat per a marcar-se un registre espectacular de 46'27'', rebaixant en 1'30'' el seu millor registre a 4'38'' el km. Imagina't quan entrenes Adri!

                                                   Adri entrant a meta, part superior esquerre


Deia abans que a "priori" la cursa era plana però a mi no m'ho va pareixer, perquè tenia ascensions lleugeres però constants i unes bones pujades al final de la cursa, un total de 34 mts acumulats. A més em sembla, que la cursa era més llarga, sobre uns 200 mts, encara que no duc gps per a córrer; igual es quimera meua!!. Ho dic per l'últim km, el vaig trobar excessivament llarg, encara que acabavem en baixada.

La sortida un tant perillosa a un carrer estret amb "bolardos" als dos costats on no podies avançar, així i tot marque 3'35'' al primer km, així ens enfilem cap a les afores de la localitat on rodejavem la llacuna fins aplegar al passeig marítim. Marque el km 6 a 22'45'' a un ritme de 3'50'', ací es on veig molt prop el meu cosí Loren, que porta un ritme espectacular. Després millore el meu registre personal del 8k deixant el crono en 30'51'' (29'' menys).

Després no se si va ser la duresa dels 2 últims km o que estava rebentat, però vaig aplegar en un crono de 39'20'', millor marca personal, a 3'56'' el km. Però amb un xicotet mal sabor de boca.
De totes, crec que el baixó final no es de rendiment, sino la llargaria de l'últim km, o mal kilometratge d'alguns km's abans. No he pogut regular com volia. Tal vegada la marca oficial siga de 3'53'' el km aproximadament.

El meu cosí degut al "flato" no pogué aguantar el ritme que duia i va tindre que posar el fré. Llàstima perque haguera baixat segur de 41'.

La setmana que ve afrontem l'última cursa a Benissa, amb recorregut de 137 mts. de desnivell positiu, una barbaritat! baixar de 4' estarà difícil però ho intentarem.

dilluns, 3 de juny del 2013

VOLTA A PEU A ONDARA. CIRCUIT DE LA MARINA

Entrem ja en les 3 últimes curses del Circuit, tal vegada les més decissives en quant a punts de cara la general. Conforme han passat les curses soc més optimista i tal vegada amb un poc d'esforç i dedicació siga capaç d'entrar al top 50 de la general final, millorant la posició 67 de la temporada pasada.
De moment a Ondara he complit fent el 73 (40 sènior) i obtinguent 1363 punts, la millor cursa que he fet a La Marina. Pel que fa al temps ocupat per a fer els 10k, ha sigut la segon millor marca personal, amb 39'29'' a 3'57'' el km, vet a ací de la duresa de la prova amb molta calor i desnivell.
I es que la motivació es màxima i ja en el viatge d'anada a Ondara els ànims entre "els primos" eren constants i afrontavem el repte amb un ambient inmillorable, no tenim sostre!!
Loren i Carlos feien una cursa memorable baixant els seus temps per a entrar entre els 170 millors de la prova d'un total de 1300 participants.
Pel que fa al desemvolupament de la cursa, un atleta en la linea d'eixida es va avançar quan faltaven 7'' per a l'escomençament de la mateixa i d'aquesta manera el crono es va ficar en marxa abans de sortir. Després teniem que fer un pas per meta i el cap de carrera es va equivocar tirant pel camí que no era i descol·locant per uns segons als que optaven al triomf final.




                                                                  Entrada de Loren
                                                                     Entrada Carlos
El meu ritme era bò i sorprenentme a mi mateixa no anava gens cansat a 3'50'' el km. Aplegue amb un temps de 23' al km 6, una extraordinaria marca si no fora pels següents 400 mts.,  ens venia la pujada a la torreta amb un 8% de desnivell i que va fer que marcara un temps de 4'30'' en ixe mateix km. Aixó si, ven amenitzada amb música heavy i un arc de propaganda com un mític port de bicicleta, espectacular l'ambient a la torreta.
Venia un poc de baixada i comence a observar el mateix que vaig vore a Pego, nombrossos atletes dels que roden a menys de 3'50'' anaven quedantse enrerre i poc a poc escalava posicions. La duresa del traçat i la calor els passà factura, per una altra banda en ixes situacions em creixc i mantinc el ritme.
L' entrada en meta venia precedida per uns carrers amb una poca  pendent i una baixada final, ho done tot per intentar acabar a 3'55'' el km però ja no puc abastar-ho.