dilluns, 29 d’abril del 2013

VOLTA A PEU A TEULADA. CIRCUIT DE LA MARINA

Teulada sense cap dubte es la cursa del circuit més dura, amb 120 mts. de desnivell en pujada acumulat en tant sols 10 km's. Aquesta cursa era completament diferent a la del Verger en quan a traçat, però amb una tàctica semblant, ja que tens que guardar la roba per als últims 4 km's.
Com sempre, primer volta per dins del poble amb rampons des més del 10%. M'avança molta gent, però m'ho prenc en calma, pase pel primer km en 3'56'' aprox. Després pas per meta per a encarar la part més dura, un camí que a partir del km 3 es en progressiva pujada fins ben aviat el km 6'5. Del km 4 al 6 es on més patisc per mantindrem a un ritme de 4' el km.
La 2a part de la cursa la comence mal, amb "flato" que no m'abandonà fins la meta. Al km 9 ja vaig amb 36'30'' i l'última pujada per davant realment molt dura. Últims 300 mts pels carrers de Teulada amb poques ganes ja d'esprintar, aplegant a meta amb 40'32'', 1'20'' millor que l'any passat, a 4'03'' el km (era el que habitualment solia fer en curses planes), 105 del total i el 70 sènior. La veritat es que serà una de les curses que marcarà la diferència en la classificació general del circuit degut a la seua duresa.
Continua sorprenentme l'estat de forma actual, ja que la setmana anterior només era capaç d'entrenar 1 dia en running i dos dies molt suaus dalt la bici, sempre en Z2. El resultat es que duc dues curses on he batit marques personals i sempre tinc sensacions positives, recupere rapidament només entre a meta i he millorat en l'aspecte tàctic i mental. Ara toca entrenar i continuar la progressió a Pego, amb una circuitada urbana que magrada molt.

dilluns, 22 d’abril del 2013

VOLTA A PEU EL VERGER. CIRCUIT DE LA MARINA

Practicament tota la familia ens desplaçarem a El Verger a disputar la setena volta a peu, corresponent a la segon prova del Circuit de la Marina.
En vista a no poder disputar la general al circuit btt per diversos compromisos que coincidixen amb aquestes marxes, vaig vore la possibilitat de tornar a disputar el circuit de voltes a peu, on tant sols podré anar a 7 de les 9 proves, les suficients per optar a la general.
Després de les curses dels xiquets, Adri i jo ens preparavem per a la cursa reina que es disputava a les 18.30, tant sols havia fet 2 entrenes de running decents en mesos, ja que estava volcat de plé a la bicicleta. La meua missió era intentar millorar el temps de l'any passat  40'20'', encara que no havia entrenat per a fer-ho. La preocupació en la linea d'eixida era l'aire que bufava un poc allevantat i amb força.


La tàctica en cursa era fer la primera volta de 5 km a 4' i el km 6 i 7 també. Tot va anar com em pensava i a pesar d'haver fet el primer km a 3'40'' després vaig saber dossificar i aplegar al km 8 a 32'04''. A partir d'ací sabia que tenia que donar-ho tot per batre el registre anterior i la veritat es que em sobraven cames i pulmons ja que vaig realitzar els dos últims km en poc més de 7'40'' a 3'50'' el km. Aplegue en 39'44'' (recor personal en 10k)a 3'59'' el km en la posició 144 de 1500 participants, el 90 sènior.


Mai aconseguia aplegar a meta tant sobrat amb la sensació de poder haver fet més en els anteriors km, però la por a no poder aplegar en condicions als ultims km m'ha fet ficar el fré molt abans del que sol fer.
Després aplegava el meu germà que tornà a batre la seua marcà personal a 4'50'' el km el 13 dels juvenils, sempre a millor!

dimarts, 9 d’abril del 2013

MARXA BTT XALÓ. CIRCUIT BTT DE LA MARINA

Degut a la normativa del Circuit en la qual especifica que només pots obviar una cursa de les 10 existents, he tingut que anar a Xaló amb les pitjors condicions possibles després d'estar de despedida durant tot el dissabte, jejeje, els roïns sempre tenim excusa!



La cursa la començava ben col·locat en la pujada a Bèrnia-Masserof, una pujada de 6 km suau però molt aclaridora, ja que defenix practicament el posicionament de la marxa. Al km 2 ja no veia al pilot de davant i vaig pasar de pujar a 30km/h a fer-ho a 14-15 km/h, les cames em rebentaen i les pulsacions pels nuvols, pel cap em pasava la idea de baixar de la bici. M'avançava gent per tots els costats crec que unes 80 persones. Després vingué la muntanya, terreny on tenia l'esperança de remuntar, però els taps eren nombrosos i la gent baixava molt poc a poc.


Després de baixar les primeres sendes i avançar alguna posició, ens agruparem un trio de la Valldigna: Bill, Costa i jo. Bill cada vegada ens treia més distància a mi i a Costa fins que ja no el veiem. A l'últim tram de marxa ens trobarem dues pujades gaire bé fortes on ens agafaren dos corredors més i pràcticament aplegarem tots junts a meta.



Es dificil creure lo cremat que estava, sabent que fa dues setmanes entrava entre els 30 primers i gent que en Callosa li havia tret 15' o 20' en esta cursa ha quedat per davant meua.
Posició final 67, el 18 màster-30