divendres, 31 d’agost del 2012

TEST DE CONCONI, JA VE EL TEMPS DE LA QUALITAT

8 setmanes o dos "mesocicles" d'acondicionament (fons) on he acumulat hores i km's a la bici de carretera i treball de gimnàs, avuí han finalitzat i ara toca treballar 6 semanes més, però aquesta vegada de qualitat (sèries).

Durant aquest perìode passat he anant aumentant les ppm i el volum (km/hores)progressivament en vistes de preparar el cor per al mesocicle següent, que serà molt exigent. Quan comences a entrenar per dalt del 80% de les teues ppm, convé realitzar un test molt interessant per saber on tens el teu "umbral", es diu test de Conconi i el vaig realitzar fa 3 setmanes. L'umbral es molt important saber-lo per no sobrepassar-lo quan toque en els entrenes i així aconseguir les adaptacions que pretens, resistència a alta velocitat i baixes ppm.

Ara passe a explicar com es realitza aquest test. Sobre una superfície plana et poses a rodar a 22 km/h i cada 45" aumentes la velocitat en 2 km/h fins que aplegues a una velocitat on no pugues avançar més. En el supost que tingues un velocimetre que et permetra observar les gràfiques a l'ordinador, observa el següent: fixat en la gràfica de les ppm i on observes que la línea quede sostinguda i no puje bruscament ahí es on tens el teu umbral

El resultat va ser el següent, doncs tenia l'umbral al 83% de les ppm, unes 159 ppm. Huí mateixa l'he tornat a realitzar i en 3 setmanes he aconseguit pujarlo un puntet més 161 ppm 84% de les meues ppm.

TEST DE CONCONI

Força-resistència-velocitat, etc. les qualitats que queden a entrenar.

dimecres, 22 d’agost del 2012

TROFEU FESTES VILANOVA DE CASTELLÓ

Per no pedre la motivació, vaig probar el passat dissabte a correr en carretera a la categoria èlit, la primera cursa d'aquest tipus que feia.

Es tractava d'una circuitada de 1.600 mts. amb un asfalt molt roïn tot ple de clots i curves perilloses. A l'eixida ex-professionals, joves amb moltes ganes i equips amb molt de pressupost.

Els arbrits decidiren no fer volta neutralitzada, per tant s'arrancà de "pito", i jo tot nerviós no vaig calar bé i em passà molta gent quedant-me dels últims. Les arrancades eren brutals i en no res ens possarem a 50 km/h, comence a patir.
Les meues cames s'omplien d'acid l'actic ràpidament i no marxaven. Les 2 primeres voltes vaig aconseguir donar-les amb el pilot però un apretó en la part de davant al final de la 3a volta va fer que em despegara perdent cada vegada més terreny, era una mort anunciada.

Vaig aconseguir rodar 3 voltes més practicament en solitari fins que els comissaris em van dir que ja ho tenia bé. En total 9 km en uns 15' on vaig fer una mitjana de 175 ppm.

Em quede com sempre en els aspectes positius: l'experiència, apretar de pulsacions, cremar el mono de bici durant una estona.

Per cert el poquet que vaig còrrer ho tinc grabat amb la Go Pro cortesia del GEMB. Quan sapiga editar el video el publicaré, jaja que negat que soc amb la informàtica!

dissabte, 4 d’agost del 2012

VOLTA A PEU PLATJA DE TAVERNES 2012

L'última cursa a peu de l'estiu, la que més m'agrada, ja no per córrer a casa, sino pel gran ambient de tot el recorregut, tota la platja es volca a animar els corredors i queda colapsada al complet.

L'any passat vaig començar massa fort i ho vaig pagar als últims km's; enguany ixc molt tranquil marcant-me un ritme de 4' el km i la veritat es que m'ha anat molt bé, perquè a partir del km 5 he començat a remuntar posicions i no he parat de fer-ho fins ben aviat entrar a meta, fent els últims parcials a 3'50'' aprox.


Des que vaig començar a fer esta cursa al 2009 la progressió ha sigut molt bona:

-2009: 37'
-2010: 34'
-2011: 32'
-2012: 31'29'', posició 99 de 1400 participants.

Com m'agraden aquestes estadístiques!

Ara a afilar el punyal en bici, ja que espere millorar conforme ho he fet en el running.