dimarts, 26 de juny del 2012

RECONEIXEMENT PUJADA NOCTURNA

El próxim dissabte es celebra a Xeraco la pujada nocturna al massís del Monduver o ruta de les fonts. Una nova modalitat de cursa per a mi, el trail, on tinc ganes de provar i notar sensacions un poc semblants a les del btt.

Ahir pel matí "els primos" con va seguent normal, eixirem per vore la duresa i llargaria del traçat, així que una vegada iniciat el trak al gps començarem a trotar en busca de la primera pujada. Per cert quina pujada, va engolin-te poc a poc fins traure de tu el 100% per poder-la acabar, molt semblant a l'esprint vertical de Simat, un poc més curta i amb menys desnivell. Després la zona més rodadora de la muntanya, amb uns quants km de pista forestal que et duen a la baixada més tecnica de totes, amb terra solta, escalons de pedra, etc., la veritat que prou tècnica, zona on disfrutaré.

Per acabar una pujada curta que et conduix per baixada en pista i tram d'asfalt fins meta, en total 17,2 km. Com a apunt dir que les fonts estan seques i que ningú pense en avituallar-se en elles, l'única que està fresca i bona es la que està en el tram asfaltat, la font de l'Ull. Aixó si la gent va a gaudir d'unes vistes impressionants!!


Font de l'Ull.


DADES DEL GPS

diumenge, 24 de juny del 2012

VOLTA A PEU ALBERIC

Després de pegarme la pallisa jugant a futbol sala amb els meus alumnes de l'escola al fi de curs, per la vesprada tocava la volta a peu al mateix lloc on treballe a Alberic. Vesprada molt més fresca que la de l'anterior dissabte, aixó si amb moltíssima humitat.

En teoria el recorregut era de 7500 mts, però en la pràctica eren 8200 mts sobre un circuit de 4100 mts que el feiem dues vegades. Aixó si amb la grata companyia del meu cosí Loren i la seua familia i el recolzament de la meua dona, tots dispossats a gaudir de la vesprada. A tot açó li sume "l'alé" dels meus alumnes que m'animaren durant tot el recorregut integrament urbà. Jo més cansat de saludar que de córrer, jejeje.




En els 3 primers km's torne a sentir molta fatiga i una perdua notable de força en les cames, supose que degut a l'esforç del matí, però els temps que marcava no deien aixó i aconseguía mantindrem a un ritme de 3'45'' el km. El km 6 i 7 els mes durs on pasavem pel carrer més empinat d'Alberic amb una pendent del 8% aproximadament, ja quedava menys. Vaig aplegar a meta amb un temps de 31'43'' pensant que havia fet 8km i no 8,2km, després ens assabentarem que eren 8,2 km i la enorme sorpressa en els temps que haviem fet. El meu cosí Loren havia fet la millor marca d'enguany a 4'11'' el km i jo també amb 3'52'' el km, vesprada perfecta! Després de soparet a celebrar-ho.




Loren i jo, ultimament entrenant junts en açò del running, que pallises ens peguem, menys mal que val la pena!
Foto cortesia de Vicent Esteve.

diumenge, 17 de juny del 2012

CURSA PENYA REAL DE GANDIA, CALOR SOFOCANT.

Com be diu el títol, molta calor, uns 33º amb un aire calent i espés que no eren bon presagi per a fer bons temps. Erem uns 300 participants, sobre un circuit de 4 km pel qual pasavem dues vegades, prou plà i amb molta curva.

Als primers km ja em trobe correguent quasi sol, cosa que extranye acostumat a la massificació de les curses de la Marina.

Mantinc bon ritme pero al km 3 note que la cursa s'està fent molt llarga, ja siga per la calor o per la motivació d'eixe moment.


Pas pel km 4.

Els següents km ja rode per dalt de 4' i pareix que no vaig a millorar cap marca, però els dos últims km aconseguixc fer-los a 4' i entrar a meta en 31'51'' a 3'58'' el km igualant la meua millor marca personal. Aixó si el factor de la temperatura ens a jugat a tots una mala pasada i pot ser els temps hagueren sigut més decents.



Per tant primer 8000 mts superat, però no satisfet, no hi ha que rendir-se mai!

dimecres, 13 de juny del 2012

ANÀLISI I ENTRENAMENT

Repasant mentalment el que ha sigut el circuit, tots són motius per ficar bona cara, ja que el plà d'entrenament està funcionant molt bé i s'observa una milloria notable cada dues setmanes. És en este període quan el meu físic puja un puntet més, i de moment no deixa de millorar, quan açò pase, serà el moment de descansar o de camviar el plà. Desde fa 3 mesos i mig que el duc a terme, més o menys a l'escomençament del circuit, a Xàbia duia unes dues setmanes fent-lo, aixó si amb dos mesos anteriors havent fet fondo amb la bici sense rebasar mai les pulsacions de l'umbral.
A partir d'ací, aquesta ha sigut la evolució:

Xàbia: pos. 203
Gata: pos. 168
El Verger: pos. 158
Teulada: pos. 143
Pego: pos. 136
Ondara: pos. 150
J. Pobre: pos. 95
Pedreguer: pos. 125
Benissa: pos. 91

Els intervals de temps, han rondat els 4'01'' el km d'El verger i els 4'10'' el km de Teulada. Se que la majoria de les curses per la seua dificultat i pendent era quasi impossible fer marca.
Com es pot vore els únics alti-baixos els podem trobar a Ondara i Pedreguer, però la resta sempre en millora.

Ara venen les populars i els temps espere baixar-los de 4' el km, ja que moltes d'aquestes són planes, tot el contrari de les anteriors proves disputades.

De moment, el dilluns vaig realitzar un entrene de rodatge de 1h 10' on vaig fer 13 km de manera suau DADES GPS, i ahir tocaven sèries 10X500mts 2 d'elles en pendent pronunciada. Com a nota positiva, vaig aconseguir fer una de les sèries en 1'34'', la meua millor marca en 500 mts.

DADES GPS ENTRENAMENT DIMARTS

Avuí descansaré per afrontar el dijous l'últim dia d'entrenament amb una sessió de rodatge de 1h 30', tot per poder afrontar el dissabte la cursa del Real de Gandia, el meu primer 8000 mts de l'any.



Açò ja no tornarà a ser igual, un incendi ho està arrasant tot,practicament tota la zona on es celebra la marxa del LLop a Villalonga, quina llàstima!!!

dilluns, 11 de juny del 2012

FINAL DEL CIRCUIT, BENISSA

Benissa marcava el final del 16é Circuit de La Marina, amb una prova on es reuniren 1200 corredors i es decidien totes les classificacions finals, tant individuals com d'equips. Després de fer unes compres de running i calçar-nos el material nou, el coet d'eixida ens duia pels carrers estrets de la vila on feiem un xicotet "bucle" d'uns 2000 mts, aixó si amb molt de desnivell, que ens feia suar la samarreta només començar. FOTOS CORTESIA CALYGAT FOTOS CORTESIA CALYGAT FOTOS CORTESIA JOAQUÍN SOLER L'humitat era altíssima, pero les sensacions eren bones i prompte em vaig vore dins d'una grupeta que rodava al voltant de 4' el km i on es trobava el campió del circuit que volia marcar-se una cursa tranquila disfrutant de la seua victòria. Al pas pel km 5 anavem a 3'59''el km amb uns 50 mts acumulats d'altura i amb l'última baixada que ens duia als trams més durs. Fou a partir del km 7 on comence a patir i a cedir terreny amb la grupeta que marxava, l'esfoç era considerable i tractava d'aconseguir la millor posició final. Pasem pel km 8 amb un temps de 32'16'', no està mal considerant la duresa del terreny i apenes quedaven 1200 mts per finalitzar, però un company de cursa del Hàndbol Riola m'advertí que era el tram més dur amb uns carrers molt empinats que rondarien el 10-12% de pendent cosa que va fer que baixara el crono coniderablement fins a entrar a meta en 37'49'' a 4'07'' el km, el 91 de la general i el 60 de la meua categoria. Després d'agafar els regals de l'organització em dispose a esperar als meus acompanyants i veig entrar al meu cosí, el qual sempre aconseguix rodar a 4'30'' el km, a Carles, que va fer una gran cursa, anim Carles!vas pel bon camí, poc després al meu germà que no ens deixa de sorprendre, entrant a 4'55'' el km fent el 9é junior, sempre en progressió positiva des de la primera cursa del circuit. FOTOS CORTESIA CALYGAT GENERAL FINAL circuit de La Marina SENIOR MASCULÍ

divendres, 8 de juny del 2012

PREPARANT L'ÚLTIMA CITA DEL CIRCUIT

Els dos últims entrenes, fets el dimarts i el dijous, he tingut molt bones sensacions, cosa important per afrontar l'últim exam del Circuit de la Marina a Benissa, on pot ser disputem la prova més dura amb 9.200 mts i 110 mts de desnivell. La intenció es acabar entre els 50 primers de la general senior en la primera participació.

Ruta para correr 1597835 - powered by Runmap 
Mapa cursa Benissa El dimarts entrene de sèries 10 minuts d'escalfament, 14X200 mts al 100% i refredament de 10 minuts, acabant amb els tradicionals estiraments. He intentat fer 4 sèries en pendent per simular un poc la situació que em trobaré demà i els temps de les sèries han oscilat entre els 35'' i 49''. Ahir vaig realitzar un rodatge llarg de 70' amb un escalfament de 10' i refredament de 10', tot sobre el paratge del Mirador a Tavernes acumulant uns 120 mts de desnivell i 14km. Feia molt de temps que no disfrutava tant d'una eixida, notant que el meu cos demana més "tralla" i 14 km se me queden curts. Una vegada acabe el circuit començaré a fer rodatges fins el més de juliol per tal de preparar en condicions les populars i algun trail a l'estiu.