dilluns, 26 de març del 2012

VOLTA A PEU A GATA DE GORGOS, CIRCUIT DE LA MARINA



Després de dues setmanes més d'entrenament de running i agafar 1kg més de pes (entrenar en bici em deixava xuclat!), la idea era millorar el temps de Xàbia on havia batut les meues marques en 8 i 10 km. Així mateix el meu germà una vegada recuperat del seu refredat també volia marcar-se un millor temps.
Una vegada apleguem a Gata de Gorgos observem que el recorregut era molt irregular amb pujades i baixades quasi constants i la majoria pel sol urbà amb un seguit de curves que feien presagiar un mal temps en total. Però tot el contrari!
A l'eixida decidisc anar amb cabet i no marcar un temps espectacular, mantenint-me a 3'51' el primer km i també el segon. Després vindrien les primeres pujades on vaig baixar un poc el ritme fins acabar la primera volta al circuit i encarar la baixada més llarga que ens feia millorar el temps i continuar marcant menys de 4 minuts el km. Després la part més dura resultà ser l'ampliació del circuït on aplegava al km 8 tornant a batir la meua millor marca en 6'', quedant-se el crono en 32'14''.
Els 1750 mts finals eren molt durs, amb una pendent que superava el 7% i una baixada pels carrers de Gata amb molt de curveig, acabant amb una pendent d'uns 300 mts molt dura. Aquesta vegada si que em permet esprintar ja que em trobe bé i puc remuntar alguna posició entrant en 39'33'' a 4'03'' el km batint la meua millor marca en aquesta distància. Doble alegria en els intants següents ja que el meu germà també aconseguí millorar i molt el seu temps respecte a Xàbia.

dimarts, 13 de març del 2012

CIRCUIT DE LA MARINA DE VOLTES A PEU, XÀBIA

Canvi de pensaments, començada ja la temporada del btt i després de trobarme bé del genoll, m'he ficat ha entrenar running durant un temps i la veritat es que m'apetix continuar amb cames i no sobre rodes.

Molta gent m'havia comentat que el circuit de La Marina era dels millors de la Comunitat i que estava molt ben organitzat, ja que ja van per la 16a edició. Apuntats el meu germà i jo per a tot el circuit, la primera es feia a Xàbia a un recorregut practicament plà d'uns 10 km i que transcorria pel passeig marítim.
Veig al meu cosí Loren, a gent de Tavernes, a nombrosos corredors amb ganes de gaudir dels 20ºC que feia, la veritat que un ambient molt bò.

Allí l'encaixonament a l'eixida es feia en temps per km i jo em situí a la tercera i el meu germà més endarrerit, ja que ell continua la seua preparació per a ciclisme i tant sols tenia que disfrutar del matí com un entrene de rodatge més.
A les setmanes anteriors no havia fet esforços més enllà dels 15' o 20' seguits al 90-100 % de la meua capacitat, ja que vaig poc a poc amb la preparació i tant sols esperava baixar 50' en els 10 km.
Però comence la cursa a un ritme bò, els 2 primers km en 7'40'', tal vegada masa fort per al que estic acostumat en aquests moments. Pase el km 5 i mantinc un ritme de 3'57'' el km aproximadament i pareix que puga aguantar el ritme en els km veniders. El pas del km 8 el vaig fer en 32'20'', la millor marca que mai he fet, sorprenentme, marcant el 4'02'' el km, però a partir d'ací un fort dolor abdominal acompanyat per el "flato" em va fer reduir considerablement el ritme, em pasa factura l'esforç i no puc apretar en l'últim km, on molta gent em pasà sense poder fer res. Al final 41'16'' a 4'08'' el km, molt millor del que pretenia i content per vore que estic entrenant aquesta nova faceta de manera molt eficient.

Aquestes curses no tenen res que vore amb les de la bici, moltíssima més gent, ja que participaren al voltant de 1600 persones i cadascú ja sap més o menys en quin temps va ha entrar. Seguirem endavant amb el running i després de classificar el 203 a Xàbia espere millorar la marca i avançar en la general a la prova del 25 de març a Gata de gorgos.