dilluns, 27 de setembre del 2010

II MARXA BTT EL LLOP, VILLALONGA

La marxa d'enguany es presentava molt atractiva, pel recorregut i pels nombrosos asistents que doblaven els de l'any passat, en total 221.
A la parrila gent que ha competit a nivell internacional i nacional conseguint bons resultats a proves de l'Open i la Turbon Tour non stop, disputada recentment.



VIDEO DELS PRIMERS QUILÒMETRES.

A la fí molt de nivell per a ser una prova popular i un 11 per als organitzadors!
L'eixida ràpida cap a Ador/Palma on es fan dos grups, amb uns 50 metres de diferència. Jo cabalgue a mitjan dels dos grups, on em trobe amb Javi de Canals, que el tio va agafant molt bona forma. Els dos pujem la cantera fins la primera trialera on tropesa i jo tire cap avant.
Amb moltes ganes de baixar ràpid, em quede amb aixó "moltes ganes", perquè hi ha molta acumulació de gent i tant sols avance uns 5 ciclistes.






Així no es pot avançar!

El mateix pasa a la primera pujada tècnica on anem en filera uns 15 ciclistes a un ritme prou baix i amb la impossibilitat d'avançar. Seguidament la primera trialera llarga on avance 2 ciclistes jugant-me el físic i algun desacord amb ells, ja que he avançat a llocs on tant sols cap una bici. Però és que baixava molt ràpid i veia que era un lloc molt bó per a poder guanyar posicions i la rabia de vore que no podia avançar anava consumint-me per dins! Que impotència!
Més avant al segon collao tècnic, m'alcança un conegut "Crespo"(17é de l'Open), el qual no sabia que estava participant. Vaig tirar a roda d'ell fins la via del tren de l'Orxa després d'una baixada molt ràpida on ell ficà el ritme.








Amb Crespo, "ma a ma".











Després vaig vore que anava millor de cames del que pensava, rodant a una bona cadència i plat gran, pasant a Crespo i alcançant a un altre ciclista amb el qual rodarem fins a meta rellevant-mos i donant-me pas al final perquè entrara jo primer a meta ja que havia estat tirant tota la baixada.




Foto cortesia de Javi (Despeña-t). Estos si que són una bona penya!

Finalment posició 38. L'any passat el 46 amb la meitat de corredors. Molt content!Anem fent camí.
1h 51' a 3 minuts de Miguel Angel que acabà el 31.

La victoria per a Ramon Plà, un company d'equip. Enhorabona!

divendres, 24 de setembre del 2010

TRILOGIA: CICLOCROSS

RIDLEY SUPERCROSS
Ja la tinc a les meues mans, preparada per a la competició. Huí he tingut l'oportunitat de rodar uns 35 km amb ella, provant-la a tots els terrenys i a pesar de ser una bici de segona mà va molt bé i les llantes amb perfil és noten, ja ho crec que és noten!


Te una estètica molt agresiva


Llantes Mavic Cosmic. Tot un pepino!


Bieles Campagnolo Record.


Grup Dura-ace. Encara que aquestos components tenen uns anys, funcionen amb molt bona presició.
Aquesta bicicleta està ben ensenyada, ja que perteneixia a Pachés, tot un crak de ciclocross.

Components:
QUADRE: alu.
FORCA: carbono.
TIRANTS: carbono.
TIJA: carbono.
SILLÍ: Orbea Velo.
CAMVI: Dura-ace.
DESVIADOR: Dura-ace.
MANETES CAMVI: Dura-ace.
MANILLAR: Ritchey WCS
POTÈNCIA: Scott Components.
FRENS: Darrere Tektro RX5, davant Avid Shorty 6
LLANTES: Màvic Còsmic
PNEUMÀTICS: Michelin Transworld
DIRECCIÓ: FSA
PEDALS: Shimano

Ara hi ha que fer-la anar!!!

dijous, 23 de setembre del 2010

ACUMULANT DESNIVELL, VISITA AL MONTDÚVER

Vesprada ideal per a pujar al Montdúver ja que el temps és més fresc i el sol no "casca" tant.
En vista del bon resultat que m'ha donat el fet d'acumular desnivell durant la setmana i com aquesta també tinc marxa, he fet dues ascencions: la primera al port de Barx a un ritme suau i la segon al Montdúver aumentant un poc el ritme. Després m'he deixat caure per las senda del calvari de Barx i una xicoteta senda a Simat.
En total 34km, amb un desnivell positiu acumulat de 900 mts, 150 ppm, rampa màx. 19% de desnivell.


Que llàstima que hi hagen núvols!


El Sol de contrast, al fons la pujada de les antenes de Barx.

dimarts, 21 de setembre del 2010

CICLOCROSS

Huí és el punt de partida d'una nova experiència per a mí, el Ciclocross. És tracta d'una modalitat molt espectacular dins el món del ciclisme, on és combina, el fons i la tècnica.
El dia 17 d'octubre arranca la challenge de ciclocross de la Comunitat Valenciana i per aixó ja m'he traçat un plà d'entrenament que s'acople a aquest esport i a les hores que disposse per a entrenar.
Aquest plà és completament diferent a una programació d'entrenament de btt, ja que requereix en aquest mes que queda per començar de menys hores però més intensitat, a més d'una preparació de gimnàs espectacular.

Precalendari Ciclocross C. Valenciana.

Pel que fa a la bici em decantaré pel mercat de segona mà, encara que és dificil de trobar-ne, ja he vist alguna coseta: bona, bonica i barata. Ès tracta d'una Ridley com aquesta.



I pel que fa a l'equip, segurament disputaré el ciclocross amb un altra escuadra, que encara està per confirmar, a més cambiaré a la categoria senior, deixant èlit, que per a començar en ciclocross crec que és el més adecuat.

El diumenge encara em toca l'última de les marxes abans de centrar-me al ciclocross, Marxa btt el llop a Villalonga, anirem a per totes.

dilluns, 13 de setembre del 2010

XI MARXA BTT ALBORACHE

Tot l'estiu comparant-me amb el Miguel m'havia fet pensar que fisicament estava fet pols, però resulta que Miguel està fisicament en un pic formidable i ha fet el 22 de la general en aquesta marxa podent haver arrapat alguna posició més. Clar porte entrenant amb aquest tio tot l'estiu i pareix que estiga millor del que em pensava.

La carrera ha començat neutralitzada els primers 2 km per dins els carrers d'Alborache, tots intentavem agafar una bona posició abans de que les motos ens llançaren a més de 60 km/h per la carretera. Una vegada llançats a disputar la cursa, anem remuntant unes 10 posicions fins que apleguem a la primera senda on el Miguel (ixe home que puja tant però que no li agrada baixar), ens fa un poc de tap i frena el meu atac sobre un grup de 4.
Una vegada ens desfem d'aquests comencem a tirar fins el primer bucle dins del poble, on encarem la part més dura, allí rode en companyia d'un xic i Miguel el porte davant, però el xic es posa davant i cau,a més tinc que posar el peu fent descarrilar la meua cadena, açò em pasaria unes 4 vegades més durant esta costera tècnica, amb pedra solta, cosa que em portà perdre de vista a Miguel Àngel i rodar sol quan anava en la posició mes o menys 25.
Més tard l'esforç començava a pasar factura i en l'últim collao abans del descens cap al poble uns quants bikers em pasaren fins a finalitzar en la posició 33 de la general.

En resum, molt content del resultat, pareix que el treball a l'estiu ha sigut inmillorable i que poc a poc em vaig posant en forma, per fer possiblement la Challenge de la Comunitat Valenciana de ciclocros.
L'any passat a Alborache vaig fer el 46 de la general de 230 corredors, enguany el 33 (8é èlit) de 340 corredors, sabent que les eixides de cadena m'han relegat 4 o 5 posicions més del que podria haver fet.
Felicitar a l'organització pel recorregut i en general per tota la marxa!


L'única que he trobat.

dijous, 9 de setembre del 2010

IMPOTÈNCIA

Que ràbia cap a ixa gent que crema les nostres montanyes ! No tinc paraules ni ganes per calificar-los. Saber que per on entrenes habitualment, ja res serà igual, aquell paisatge verd transformat en negre i aquells paratges on gaudeixes de la eixida amb la bici totalment desfets. Per a mi són dies tristos.



Amb poques ganes d'entrenar, ahir vaig completar 38km amb la btt, fent 4 sèries de 10 min. en pujada i 6 sèries de 3 min. al 100%, derrapant constantment ja que encara no he camviat la roda i fins i tot sentat s'esbara.

Encara queda per aplegar a un nivell acceptable de forma, el que pasa es que quan agafe la forma ja habran acabat les marxes d'enguany.

dilluns, 6 de setembre del 2010

EIXIDA EN SOLITARI

No tenia pensat eixir amb la bici el diumenge, però em vaig decidir i vaig fer 90 km amb la de carretera.
Sense pensar-ho dues vegades vaig rodar cap a Vall d'Ebo, on no havia pujat mai. Es tracta d'un port que em va agradar moltíssim, de 8km de llargaria, sense pendents dures i que va mostrante infinitats de paissatges i relleus. es el que més s'assembla en la nostra zona a un port de 2a categoria d'una gran volta.
Les sensacions van ser molt bones, ja que el dia anterior vaig acabar prou cansat després de fer el recorregut de la marxa del llop. Vaig pujar a un ritme constant tenint la sensació de poder apretar un 25% més i no notar les cames carregades.



Vista de les primeres rampes cap a Vall d'Ebo.

En definitiva una de les setmanes on he acumulat més metres d'altura, en total vora 4000mts de desnivell acumulat en 6 sesions de entrene.

Ara aquesta setmana, entrene específic per millorar pujant, però sense carregar, que el diumenge ja està la primera marxa a la vista, Alborache.

RECONEIXEMENT

El matí del dissabte vaig realitzar el reconeixement del traçat de la II Marxa btt el llop de Villalonga, amb un perfil totalment diferent a la de l'any passat però que agradarà a tothom, ja que combina pujades dures amb llargs descens de pedra solta, tot aixó junt les magnífiques vistes de la via del tren de l'Orxa. Sorpresos ens quedarem al comprovar que la marxa d'enguany es duplicaba en duresa i es reduïa en recorregut. Miguel, que està que s'en ix, com sempre tirant del carro, cada dia puja millor, jo mentre m'arrastre darrere d'ell fins les baixades.
Espere que als organitzadors de la marxa els vaja bé tot, ja que el recorregut se l'han currat,la cita el dia 26 de setembre. En total 38km amb un desnivell acumulat de 950 mts, amb dos collaos de duresa mitjana-alta i amb una baixada cap a la via del tren que et deixa els braços fets pols!